Szeretteink emlékére
Megállunk - Gyertyát gyújtunk - Emlékezünk

Mindenszentek - Halottak napja

Minden év november első napjai, mint egy előre megírt fogatókönyv.  Külön szerveznek buszjáratokat, mert igény is van rá ezekben a napokban, hogy felkeressék az élők elhunyt szeretteik nyughelyét. Sokan útra kelnek, akár több kilométert is utaznak ugyanazért a dologért. Megállni sír(ok) mellett, hogy gyertyát, mécsest gyújtsanak és emlékezzenek. Ha a temetői kápolnában mise zajlik, azok közül is többen megállnak és meghallgatják, akik amúgy nem járnak templomba. Ezek a napok másak, ilyenkor az emberek emlékeznek.
Ezekben a napokban meg is fogalmazódik egyesekben, hogy lehetne ezt többször is, amit viszont csak kevesen fogadnak meg, a többieknél pedig minden változatlan marad.
Eljön a következő év, telnek a hónapok és október közepe, vége felé jön a felismerés. hogy mindjárt november. Gyorsan megtörténik a sírok rendbetétele, hogy ezekben a napokban (Mindenszentek-Halottak napja) minden forgatókönyv szerint történjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vifiter.blog.hu/api/trackback/id/tr1015277138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Leírás

Infografikák és illusztrációk, melyek a szemléltetés jegyében mutatnak be adatot, közölnek információt mindenki hasznára. Kisfilm (slideshow), mely az életből nyújt örök emléket. Mert jó néha lassítani, esetleg megállni és visszapörgetni az időt.

Indavideó

süti beállítások módosítása